NederlandsEnglish

over ons bedrijf

B & L TULIPS

B & L Tulips is op 1 Januari 2003 tot stand gekomen doordat er een samenwerking is aangegaan met twee bedrijven, namelijk; Martin Braas en Fa. Jn. van der Lee & Zn.

Vanaf Oktober 2015 is B&L Tulips weer gesplitst in VOF Martin Braas en Fa. J. van der Lee & Zn. 

 

 

 

HISTORIE

Martin Braas

Martin Braas is op zijn vijftiende begonnen in het bollenvak en kweekte zijn eertse bollen. In 2001 broeide hij zijn eerste bollen in een kas waar hij een ruimte had gehuurd. Ervaring had hij opgedaan in voorgaande jaren door te werken bij andere tulpenbroeiers. Hij had als doel om met dagelijks regelmaat een kwaliteitsproduct op de veiling te brengen, om op deze manier een solide positie in de markt te verwerven. Zijn inspanningen leverden hem datzelfde jaar nog de titel
"meest veelbelovende broeier van 2001" op veiling Flora in Rijnsburg, een onderscheiding als teken van de kwaliteit en integritiet van deze jong broeier (toen 22 jaar).

Fa. Jn. van der Lee & Zn.

Een terugblik op de historie van het bedrijf, dat ontstond in 1954. Vader Jan van der Lee startte te Avenhorn met een oude schop, schraper, wat oude kisten, een vaarschuit en 70 RR teeltvergunning voor bloembollen, als een zekere tegemoetkoming na een driejarig verblijf in Indonesië. Het was nog in die tijd dat men van vele "walletjes" wilde eten en hij verbouwde aardappelen, kool, sjalotten, uien, wortelen, bieten, gladiolen, ranonkels, enz. Met een klein hoekje tulpen als "dessert".
Na een drietal jaren is het bedrijf verhuisd naar de Goorn. In de jaren '67/'68 werd begonnen met tulpen in de bloei trekken bij kunstlicht; men zocht toen in die tijd naar alternatieven voor een redelijk inkomen.
In 1985 volgde bedrijfsverplaatsing naar de Leet 35. Daar gingen wij ons specialiseren in de tulpenteelt en de tulpenbroeierij. Inmiddels konden we de tulpen zo prepareren dat je het hele jaar door tulpen kon broeien.
In 1997 is vader Jan als vennoot uitgetreden en sindsdien bestond Fa. Jn. van der Lee & Zn. uit zoon Ed en zijn vrouw Jolanda.